Winter wonder land

Hoera, er ligt sneeuw! Het mag duidelijk zijn dat ik het prachtig vind: het hele landschap is weer maagdelijk wit, het ziet er uit als nieuw.

We zijn deze ochtend dan ook lekker in het bos wezen wandelen, ondanks de nog vallende sneeuw was het goed te doen, het was er heerlijk. Als één van de eersten liepen we daar, het zal er vanmiddag nog wel druk worden.

Sneeuw!

Bij terugkomst een flinke mok warme chocolademelk en daarna aan de lunch. Heerlijk!

Problemen

Bij terugkomst lazen we ook de diverse waarschuwingen: de wegen zijn glad, het zicht is slecht en er staat een harde wind. Geschaarde vrachtwagen, sneeuwschuiver in de sloot, auto’s betrokken bij ongevallen en de treinen lagen er gisteren al uit.

Staatsbosbeheer waarschuwt wandelaars: door de sneeuw kunnen er flinke takken afbreken, dat hebben we ook wel gezien, takken van een arm of zelfs een been dik braken af en vielen met een flinke klap naar beneden.

Inmiddels lees ik over ontruimde schaatsbanen en een ingestort dak van een supermarkt.

Ja, de sneeuw is prachtig, maar ook wel lastig.

De stoep al schoon?

Het is nu weekend, de meesten van ons zijn thuis en maken er het beste van. Maandag is het weer werken geblazen en wie weet ligt er dan ook nog sneeuw. Het kan geen kwaad om zo snel mogelijk de stoep voor het huis schoon te maken en het paadje naar de brievenbus, hoe sneller je dit doet, hoe minder de sneeuw al is vastgelopen, waardoor een gladde ijslaag ontstaat.

Op mijn vorige adres zag ik altijd dat postbode, voorbijgangers en mensen op de fiets vanuit de brandgang altijd dankbaar gebruik maakten van het schoongemaakte stuk stoep. Met een klein beetje moeite kunnen we zo onze medemensen wat helpen, niet iedereen is zo goed ter been als wij zelf. Je hoeft ook niet heel de stoep te doen, een pad is voldoende: zo kunnen ouders ook nog de slee voort trekken langs het paadje.

We zullen zien hoe lang dit pak blijft liggen, vooralsnog zeg ik: heb geduld als je achter een sneeuwschuiver of strooiwagen zit, die mensen werken voor jou. Doe voorzichtig, pas je snelheid aan en vergeet niet er ook van te genieten!

 

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin