Boycot

FC Groningen maakte een mooi gebaar: ze gaven een aantal mensen de gelegenheid om gratis een voetbal wedstrijd bij te wonen! Doen ze wel vaker, stukje maatschappelijke betrokkenheid naar mensen die geen kaartje kunnen betalen, maar wel voetballiefhebber zijn. Dit keer waren het asielzoekers. Reacties met “ik ga niet, ik koop geen kaartje meer!” waren niet uit de lucht. Een boycot.

Elk jaar kijk ik uit naar de tijd dat pepernoten weer in de winkel liggen! Dit jaar had de Jumbo de beslissing gemaakt: witte en bruine Pieten op de verpakking. Het snoep smaakt er niet minder om, maar toch een reden voor mensen om te roepen “daar koop ik nooit meer iets”. Een boycot.

Deze week kwam Landal Greenparks met het idee om een paar van hun bungalows, die toch leeg staan in de winter periode, te gebruiken om vluchtelingen met verblijfsvergunning tijdelijk te huisvesten. Al snel pikte de angstzaaiers van de PVV dat op, “gaat u nog met uw gezin?” En nee, de mensen gaan niet meer. Omdat er nieuwe Nederlanders op het park verblijven. Een boycot.

Ik ben er niet rouwig om: je boycot maar. Geen zure gezichten in de supermarkt vanwege een verpakking, geen vreemdelingen-haters tijdens een voetbalwedstrijd, geen angstige blikken naar mensen-met-een-kleurtje tijdens mijn vakantie of geklaag over een vol bubbelbad. Ik kan jullie missen als kiespijn.

Daarom zeg ik: boycot gerust! Dan blijft het voor de rest tenminste gezellig!

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Een gedachte over “Boycot

Reacties plaatsen niet mogelijk.