De Osje-route is open!

Wat een heerlijk weer was het woensdag terwijl de mascotte van Oss, Osje, zijn eigen wandelroute opende! Speciaal voor de kleine en grote kinderen onder ons. Er waren veel kinderen nieuwsgierig naar de wandeling: voor deze eerste keer gingen boswachter Willy en Osje zelf mee om te vertellen wat er allemaal in het bos te beleven valt. Buitenspelen is kei leuk en leerzaam, ik schreef het al eens eerder.

De kinderen bij Osje

De kinderen bij Osje

Vanaf de buitenspeelplaats Klauterwoud, vlakbij natuurtheater Hoessenbosch is de route ongeveer 1,5 kilometer lang. Een boekje met uitleg, leuke vragen en verschillende opdrachten kun je hier downloaden en afdrukken.

De uitkijktpost bij het Ganzenven

De uitkijkpost bij het Ganzenven

Halverwege kom je picknicktafels en een uitkijkpost tegen bij het Ganzenven. Met zonnig weer een heerlijke plek om even uit te rusten. En als je in de toren klimt heb je een prachtig uitzicht over deze waterplas. Er zitten vaak ganzen en zwanen, en de Schotse hooglanders, taurossen en exmoor-pony’s komen er geregeld drinken.

Paaltje nummer 2

Paaltje nummer 2

De route is makkelijk te vinden via de speciale Osje-paaltjes en bij elk nummer is er een opdracht of stukje uitleg.

Wist jij dat een schotse hooglander wel 800 kilo kan wegen? Of dat vleermuizen ook hun tandjes wisselen net als wij?

Natuurlijk hebben Oss en Osje nog veel meer te bieden, er is van alles te vinden op www.datisoss.nl

Veel plezier in Oss en in het bos van Herperduin!

 

 

 

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin