Steun de stakers!

In alweer een bizarre column schrijft VVD Wethouder Wagemakers wat persoonlijke en politieke frustraties van zich af. Op Twitter doet hij er een schepje bovenop en haalt een plaatje uit het Osse Stadsarchief: “Made in Oss, van vee tot MSD”. Met andere woorden: Oss is groot geworden door vlees-verwerking en daar mogen we trots op zijn.

Unilever is blij dat Zwanenberg de fabriek in Oss overneemt, de productie gaat er flink omhoog en, zo zeggen ze zelf, het versterkt de groeimogelijkheden “van het merk”. Tegelijkertijd kunnen de huidige werknemers de pot op: hun baan staat op de tocht, pensioenen gaan er fors op achteruit en de CAO wordt een stuk slechter.

De woorden van de VVD Wethouder hierover zijn duidelijk: tijden veranderen, mensen moeten niet zo zeuren, de markt bepaalt. Hij kiest de kant van de nieuwe eigenaar, de miljonair Aldo van der Laan. De stakers krijgen een mes in de rug en de lokale politici een draai om hun oren.

Unox staking

Wij zijn bij Unox geweest, we hebben de verhalen gehoord van mensen die er al 30 jaar werken. Mensen die al heel wat veranderingen hebben doorstaan, sommigen die er zelfs al langer werken dan dat ik oud ben. Opa’s, vaders, zonen en dochters die allemaal hun steentje hebben bijgedragen aan de groei van dit prachtige bedrijf. En nu hun beloofde pensioenen zien verdampen.

Het is toch volkomen logisch dat deze harde werkers opkomen voor zichzelf, volkomen logisch dat ze gebruik maken van hun recht op staken en volkomen logisch dat wij ze daarbij steunen!

Want wie durft er op te scheppen over het verleden, als de mensen van nu niets meer waard zijn?

Steun de stakers! ✊

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin