SP’ers nemen VVD uitdaging aan

VVD lijsttrekker Gé Wagemakers schreef een wat vreemd blog over de Oostvaardersplassen en koppelde dit aan ons mooie natuurgebied Herperduin, onderdeel van het grotere Maashorst. Een 20 jaar geleden is er door SP wethouder Jules Iding op Herperduin gestart met “bosomvorming” om een echt natuurbos te maken. Ondanks ophef en protesten is het een enorm succes: de biodiversiteit is sterk toegenomen en het bos is geliefd bij recreanten uit de wijde omtrek. Toch blijven de grote grazers onderdeel van gesprek in Maashorst-gemeenten, een klein groepje blijft zich verzetten tegen natuurontwikkeling en krijgen daarbij steun van lokale VVD fracties. Die fracties doen er ook alles aan om mensen maar bang te maken voor deze prachtige dieren en beweren tijdens commissie- en raadsvergaderingen de vreemdste dingen. Het is overduidelijk dat ze zelf maar zelden te vinden zijn in de gebieden waar het over gaat.

Een prachtige tauros

Een prachtige tauros (foto door Iris Manders)

Het blog van Wagemakers deed me denken aan een vergadering afgelopen september, waarin VVD raadslid Henk Wijnstekers een uitdaging voor natuurliefhebbers voorstelde: als het allemaal zo ongevaarlijk is, ga dan kamperen tussen de grote grazers. Ikzelf zit nagenoeg elke dag in Herperduin en vertelde Henk tijdens de vergadering dat er al een kampeerterrein binnen het begrazingsgebied is. In de zomer staan daar regelmatig Scoutinggroepen met hun kinderen. Voor mij was het dan ook een no-brainer: deze uitdaging neem ik aan, vooropgesteld dat er VVD’ers mee gaan. Het Osse SP raadslid Bas van der Voort sloot zich aan en ook SP’er Mathieu Nicolas Ogay uit Nijmegen heeft er trek in. Niets mooier dan wakker worden in de buitenlucht en genieten van de eerste zonnestralen.

Ochtend in Herperduin

Ochtend in Herperduin

Als de VVD wil bloggen over grote grazers en natuur, dan blazen wij de VVD uitdaging nieuw leven in: het is inmiddels boven het vriespunt, wat ons drieën betreft kunnen we de agenda trekken. Brabants Dagblad journalist Paul Driessen wil er bij zijn voor een mooi verslagje.

Kom maar op VVD’ers, wij SP’ers nemen jullie uitdaging aan! Niet enkel uitdagen met grote woorden, het is nu tijd voor doen. ✊

Dit stuk staat ook op Facebook.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Een gedachte over “SP’ers nemen VVD uitdaging aan

  1. Gé Wagemakers

    Een echt natuurbos… De SP bepaalt alles, zelfs wat natuur is. Een typisch menselijke fout. Drammerige ideologie, waar zelfs dierenwelzijn en veilig recreëren minder van belang zijn. Stop met die persoonlijke hobby’s van enkele ‘natuur’ fanaten.
    Ik ga niet camperen, ken de gebieden heel goed en er is ook geen WIFI 😉

Reacties plaatsen niet mogelijk.