Trots op de voedselbank

Perjan Moors, Tweede Kamerlid voor de VVD, woordvoerder “Armoedebeleid, schuldhulpverlening en arbeidsomstandigheden” is trots op de voedselbanken.

Want de overheid kan niet alles oplossen.

De heer Moors draait de zaken om: de club van de steeds verder terugtrekkende overheid die zegt dat ze met die kleine overheid niet alles kan oplossen. Dat gebrek aan slagkracht is bewust beleid.

We mogen de medewerkers en vrijwilligers van de voedselbanken dankbaar zijn, super dat er op deze manier mensen geholpen worden. Maar dat het in een rijk land als Nederland nodig is, is toch wel schandalig, helemaal niet iets om trots op te zijn. Trots zijn op een lapmiddel, op een niet officieel vangnet, lijkt me vooral een signaal van onwil om iets proberen op te lossen.

De SP schaamt zich voor voedselbanken, in dit land is er genoeg voor iedereen: een beetje eerlijker delen zou een hoop problemen schelen.

En ondertussen kopt EenVandaag “langdurige armoede onder kinderen stijgt”. Nog zo’n gevolg van het huidige beleid. Wat zal de heer Moors toch trots zijn.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email