Hoera! 400 dode asielzoekers!

Daar stond hij dan, ons bekende export product Wilders. In Dresden sprak hij een groep mensen toe die nieuwsgierig waren, die wilde weten wat Schreeuwwitje nu eigenlijk te vertellen had. Wilders verkondigde luid en duidelijk dat de joods-christelijke cultuur, onze cultuur, de beste was. Hoeveel joodse cultuur er in Duitsland nog over is, durf ik niet te zeggen.

Ik ken Dresden wel, met haar Altstadt (“oude stad”) en Neustadt (“nieuwe stad”),  ben er een paar keer geweest. Er is niet zoveel Altstadt meer over: Dresden werd in de Tweede Wereld Oorlog ongenadig hard gebombardeerd met speciale brand-bommen terwijl ze op dat moment vol zat met vluchtelingen vanwege oorlogsgeweld. In 3 dagen kwamen er bijna 25.000 mensen om, vooral door verstikking omdat het vuur de zuurstof uit de omgeving weg zoog. Dresden weer opbouwen was zwaar, de tot monument gebombardeerde Onze-Lieve-Vrouwe-kerk is uiteindelijk in 2005 gerestaureerd.

De bombardementen werden uitgevoerd door “de goeien”, je weet wel, die van de beste cultuur.

Daar stond hij dan, wat mat toegejuicht door Duitsers, die immers een rijke historie hebben met het “wij-hebben-de-beste-cultuur”-denken. Maar zijn Nederlandse aanhangers denken daar anders over: wij zijn joods, christelijk en goed, al zullen echte Joden daar hun twijfels over hebben.

En dan komt het trieste bericht van 400 boot vluchtelingen die verdronken zijn op de Middellandse Zee. Mensen die met een gammele, veel te volle boot, op weg worden gezet door genadeloze smokkelaars omdat de grenzen van Europa zo gesloten zijn, dat fatsoenlijk hier aankomen onmogelijk is. Mensen die vluchten voor oorlogsgeweld, voor geweldadige dictators of die een betere toekomst zien in een land met de “beste cultuur”, een veilig land, waar je niet kapot geschoten wordt voor je mening, een land met mogelijkheden, met een veerkrachtig democratisch systeem, waar je kinderen kunnen opgroeien, waar je een studie kan volgen om vervolgens je eigen land te helpen. Vorig jaar stierven er op deze manier meer dan 3000 mensen: we verdedigen onze beste cultuur.

En daar sta je dan, als blonde leider, al jaren de vreemdelingenhaat aangewakkerd, te zeggen dat wij de beste zijn en dat wie daar een graantje van mee wil pikken, lekker weg moet blijven, kapot mag vallen in de zandbak,  te zeggen dat moslims geen plek verdienen in onze maatschappij om vervolgens te gaan mekkeren dat ze niet willen deelnemen, dat ze zichzelf buitensluiten.

Voor welke mensen Wilders eigenlijk staat wordt duidelijk op de PVV Aanhangers of Nederland mijn Vaderland Facebook paginas, waar de verdedigers van de beste cultuur samenkomen:

cultuurIk schaam me kapot voor de “beste cultuur”.

 

 

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

4 gedachten over “Hoera! 400 dode asielzoekers!

 1. Ronald van Engelen

  Waarschijnlijk overtrokken, en zeker omstreden, noemde een oudere lokale man, met wie ik rond 2000 eens wandelde in de buurt van Dresden, zijn stad “Tal der Ahnungslosen“. Het zou toch een trieste verklaring zijn voor de bruine beweging aldaar, die vanzelfsprekend als honing werkt voor Wilders.

  1. MartijnTonies Bericht auteur

   Zulke streken lijken er in Nederland ook wel te zijn. 😉

   Onderzoek wijst uit dat op plekken waar juist veel “immigranten” zijn, de houding naar immigranten, onder de autochtonen, juist positiever is.

   En dat de negatieve houding ten opzichte van immigratie vooral veroorzaakt wordt door politici of andere groepen die er zich negatief over uitlaten en helemaal niet door ervaringen uit de eigen omgeving.

 2. Erik Tjallinks

  Als onze cultuur niet de beste is waarom komen al die immigranten dan hierheen? Los daarvan: iedereen vindt zijn cultuur de beste, zoals iedereen ook zijn vaderland het beste vindt. Ik vind dat Wilders overdrijft, maar zijn angst is niet ongegrond: de geschiedenis van de Islam wijst uit, da het een cultuur is die andere culturen of geloven om zich heen alleen verdraagt als die zich aan de overheersing van de Islam onderwerpen. Daarom kunnen moslims best wel aardige en sympathieke mensen zijn, maar er zijn veel moslims die aan de weg timmeren, die alleen maar kritiek hebben op onze cultuur. Dat ze niet weggaan kom doordat ze hopen hier ook de Islam te zullen vestigen, met gebruikmaking van onze cultuur namelijk vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Ja, ik ben ook Islamofoob.

  1. MartijnTonies Bericht auteur

   Als onze cultuur niet de beste is waarom komen al die immigranten dan hierheen?
   Dat zou natuurlijk wel eens met de thuissituatie te maken kunnen hebben: geen vooruitzichten, al jaren zware oorlogen, overvolle vluchtelingenkampen. En ga zo maar door.

   Waar je geboren wordt heb je niet in de hand, wat je met je leven doet tenminste nog een beetje.

Reacties plaatsen niet mogelijk.