Omscholen? Pak een glazen bol!

Dat onze staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt opgeroepen serieus te luisteren naar blaat-goeroes is al erg genoeg.

Maar dat het UWV tot €2500,- aan werkelozen geeft om te leren hoe ze in een glazen bol moeten kijken is misschien nog wel erger. Ik maak geen grap, hier, uit het artikel:

Voor bijna 1000 euro per persoon kunnen de werkzoekenden bij Paradidakt uit Zoetermeer een cursus krijgen hoe ze tarotkaarten moeten lezen of hoe ze in een glazen bol moeten kijken. Ook wordt er betaald voor reïncarnatiesessies in de Ardennen.

Het UWV zegt er zelf over:

Het UWV zegt dat er niets mis is met de vergoeding, omdat de opleider een baangarantie geeft. De nieuwe helderzienden kunnen aan de slag bij een bellijn, waar ze 29 cent per minuut verdienen.

Het is een erkende opleiding. Het UWV is er niet voor om een erkende opleiding in twijfel te trekken”, zegt een woordvoerder.

Voorheen hadden we in Nederland en België de befaamde “belspelletjes“, na diverse onderzoeken zijn deze in Nederland in 2007 verboden. De reden was uiteindelijk eenvoudig: de spellen waren vaak zo opgezet, dat er geen mogelijke oplossing was. Bedrog dus. Uiteindelijk betaalden RTL4 en SBS6 ruim 9 miljoen Euro aan de staat en deden de diverse producten daar nog een schepje boven op.

En nu geeft de staat dus geld aan een “erkende opleiding” die als doel heeft zo veel mogelijk geld uit de zakken te kloppen van mensen die je aan de lijn krijgt, door te doen alsof je met hun overleden opa spreekt. Hoe overduidelijk wil je het hebben? En de verzorger van deze opleidingen, Paradidakt, noemt het voor de zogenaamde doden-sprekers een “zinvolle invulling van hun bestaan”.

Het enige positieve is, dat ze toegeven dat je voordoen als medium een kwestie van oefenen is, en geen gave gods. Zouden ze dat zelf ook door hebben?

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email