Zorg voor Holocaustoverlevenden?

De kranten staan er vol mee: een groep Holocaust-overlevenden raakt hun zorg kwijt. De zogenaamde “mantelzorg” (zorg door familieleden, vrienden of kennissen) is voor hen geen optie: ze hebben geen familie meer, die zijn uitgemoord door de nazi’s. Ze hebben enkel elkaar en de overige bewoners van het woonzorgcentrum.

Een uiterst trieste situatie, maar behalve triest, is het ook vooral een resultaat. Dat er vervolgens in de Tweede Kamer door regeringspartijen of steun-partijen gescoord wordt door op hoge poten zorg voor deze mensen te eisen, is dan ook een gotspe.

VVD-Kamerlid Sjoerd Potters, “woordvoerder zorg”, laat weten de staatssecretaris aan te spreken over deze kwestie:

Deze kwetsbare mensen moeten gewoon de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Daar kan toch niemand het mee oneens zijn? Dat je dan opzichtig vergeet dat zulke gevallen precies het resultaat zijn van het beleid wat je eigen partij heeft gemaakt, komt dan weer niet bijster handig over.

Wel het beleid, niet de gevolgen?

Is Sjoerd vergeten dat het zijn partij is, die door de bezuinigingen de lichte zorgpakketten afschaft? Is Sjoerd soms vergeten, dat mensen die bij gebrek aan die lichte zorg, uiteindelijk in een verpleeghuis zullen belanden? En dat dat vervolgens veel duurder is dan de huidige lichte zorg?

Sjoerd is niet dom, hij heeft tenslotte een universitaire opleiding achter de rug. Hij zal toch ook moeten inzien dat het erg vreemd is om beleid te willen maken zonder daarvan de gevolgen te willen dragen?

Wees dan tenminste een vent en verdedig je beleid.

Of bedenk dat je een weg bent ingeslagen die je eigenlijk niet wilt afleggen, dat is nog beter, maar voor wat je nu doet is maar één woord: hypocriet.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

2 gedachten over “Zorg voor Holocaustoverlevenden?

  1. Rene

    Martijn, ik ben het eens met de strekking van je verhaal. Beleid heeft gevolgen. Meestal zie je dat wel aankomen. Tenminste dat denk ik. En met sommige keuzes (zoals deze) ben ik het niet eens met de beleidsmakers. Een kanttekening heb ik wel. De wereld bestaat maar voor een zeer, zeer klein deel uit holocaust overlevenden zonder netwerk. Dus enige nuance is ook wel op zijn plaats.

    1. MartijnTonies Bericht auteur

      De wereld bestaat maar voor een zeer, zeer klein deel uit holocaust overlevenden zonder netwerk.

      Klopt natuurlijk. Maar we moeten nu niet gaan doen alsof dit de enige schrijnende gevallen zijn, dat er door Sjoerd Potters hierover wel wordt geklaagd, maar over anderen niet, maakt het des te erger.

      Om, wederom, over andere partijen die dit beleid steunen nog maar te zwijgen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.