Die klootzakken zijn onze klootzakken

Zo, wat is-tie streng hè, onze minister president. Tegen mannen van Turkse afkomst die zich misdragen: pleur op! En nu noemt hij overlastgevende hangjongeren “tuig van de richel”. Wilders gaat nog een stapje verder, die wil simpelweg overlast gevende Nederlanders deporteren. Als ze tenminste moslim zijn natuurlijk.

Wat klinkt het toch tof, rechtstreeks vanuit de onderbuik. Vanuit de onderbuik ja, meer is het niet. Pleur op, wegwezen, het land uit: het is simplistisch gebral, het is holle retoriek, het is doen alsof het onmogelijke plots mogelijk wordt, doen alsof je daadkrachtig bent. Voor de camera’s en verder niks.

Een politicus die niet verder komt dan “het land uit” laat zich aardig in de kaarten kijken. Ook klootzakken van Turkse afkomst zijn onze klootzakken. En daar hebben wij mee te dealen, die problemen moeten wij met elkaar oplossen. Net zoals we dat met roomblanke klootzakken doen, elke dag, 7 dagen in de week, 52 weken per jaar.

Uit eigen ervaring weet ik dat overlast op straat verdomde vervelend is en ook lastig aan te pakken. Maar het kan wel. Dus ondersteun je lokale jeugdwerkers, je wijk-agent, je ambtenaren, help ze en blijf problemen doorgeven. En laat politici hier ook bovenop zitten, zolang het niet beter wordt, blijf je er aandacht voor vragen. Dat werkt oneindig veel beter dan alleen maar roepen dat je ze het land uit gaat gooien.

Klinkt minder stoer, is wel veel nuttiger.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

4 gedachten over “Die klootzakken zijn onze klootzakken

 1. Roland

  Je gaat er wel heel gemakkelijk vanuit dat met “pleur op” bedoeld word “ga terug naar je eigen land”, maar het is niet wat er gezegd is. “Pleur op”, “Rot op”, “Sodemieter op” zijn ook dingen die je zegt tegen een willekeurige kaaskop. Wat? Ik zeg het wel eens tegen mijn eigen zoon. Rot op man, akelige puber. En dan bedoel ik niets meer dan “ga uit mijn ogen”. Waarom word er in onderhavige uitspraak wél zoveel betekenis gelegd? Dát vraag ik me nou af. Ik denk verkiezingsretoriek.

 2. Edmond V.O. Katusz

  De opmerkingen van dhr Rutte zijn nauwelijk heerachtig laat staan minister-president-waardig. Het is slechts zeer slechte retoriek om kiezers terug te winnen die nu vinden dat de bedoelde klootzakken NIET onze klootzakken zijn.

  Daarin zit de kern het zijn niet ONZE klootzakken, maar mensen die zich uiteindelijk (zullen) richten op het land, Turkije, waar zij vandaan kwamen & komen. Hun loyaliteit ligt ergens anders zo vrezen vele Nederlanders. Dit was natuurlijk te voorzien, want over al op aarde emigreren mensen naar andere landen, maar nemen als onafschudbaar zijnde, gemiddeld hun moeder/vaderland mee. Zie VS; het is daar geen echte smeltkroes.

  Als dit gepaard gaat met een fanatiek religieuze/ideologische achtergrond dan konden we weten dat dit grote problemen op zou leveren, maar de over ons heersenden anti-democratische politieke elite hadden de hoogmoed dat ze de omvolking er wel door zouden krijgen. Misrekening par excellence!
  Tschüß, Edmond V.O. Katusz

  1. MartijnTonies Bericht auteur

   maar de over ons heersenden anti-democratische politieke elite hadden de hoogmoed dat ze de omvolking er wel door zouden krijgen

   Omvolking? Dit soort Stormfront achtige nonsens ideeën mag je hier achterwege laten hoor.

Reacties plaatsen niet mogelijk.