Vaccinatie advies

We hadden er dit weekend weer ééntje, een vrolijke hippe anti-vaccinatie-moeder die zo nodig een blog moest schrijven op een website van het bekende lifestyle blad Happinez. Eerder ging Fabmama al de mist in. Happinez heeft het artikel offline gehaald vanwege de ophef. Niet vanwege de komplete kolder, nee, vanwege de ophef. Daar vind ik wat van.

Los daarvan, even een korte uitleg over waarom ik mijn vaccinatie advies van professionals wil krijgen en niet van Facebook, niet van willekeurige burgers zonder biochemische of medische achtergrond en al helemaal niet van bekende complot-sites zoals NaturalNews.com

Bekende leugen: het is giftig!

Een veel gehoord dingetje: er zit een stof in vaccinaties die giftig is. Zoals formaldehyde, klopt, deze stof is inderdaad bewezen giftig en kankerverwekkend. Maar wat die amateurs vergeten, is dat of iets wel of niet giftig is, afhankelijk is van de dosis: hoeveel van de stof in welk tijdsbestek.

Appels bevatten formaldehyde. Peren nog veel meer. Rundvlees ook. Kip, tomaten, aardappels: ga je die allemaal links laten liggen? Formaldehyde komt gewoon in ons lichaam voor en in kleine hoeveelheden is dat geen probleem. Vergeet niet dat zelfs water kan giftig zijn: wie teveel water drinkt in een korte tijd gaat dood. De dosis is dus van groot belang.

Als je echt bezorgt bent, denk er dan eens aan waarom er een waarschuwing voor formaldehyde op pakjes sigaretten staat.

Bekende leugen: er zit kwik in!

Kwik is een gevaarlijke stof ja. Maar nee, er heeft nooit kwik in vaccinaties gezeten. Wel een kwik-verbinding. En daar komt een stukje 1e-jaars scheikunde om de hoek kijken.

Voorbeeldje: het element zuurstof kennen we wel, het komt vooral voor als dizuurstof (O2), zonder deze vorm van zuurstof in onze longen leggen we binnen enkele minuten het loodje. Dat weet iedereen.

Een bekende zuurstof-verbinding is oxidaan, ook wel diwaterstofoxide (H2O). Zit zuurstof in, heeft een heel ander effect: met deze zuurstof-verbinding in onze longen verdrinken we. Oxidaan is namelijk water. En we weten allemaal dat water zich heel anders gedraagt dan zuurstof. Dat is wat een scheikundige verbinding met een stof kan doen.

De kwik-verbinding waar het over gaat is niet spannend en is overigens al heel erg lang uit vaccinaties verdwenen.

Bekende leugen: goede voeding en hygiëne werkt ook!

Nee. Simpelweg nee. Als iemand daarover begint, komen er grafiekjes tevoorschijn waaruit  moet blijken dat zonder vaccins het aantal doden door die ziektes toch al op z’n retour was. Op zich klopt dat: de ziekenzorg was zo goed geworden, dat overlijden van bijvoorbeeld mazelen minder vaak voorkwam.

Dat wil niet zeggen dat het ziekteverloop prettig of zonder risico is: de hoeveelheid zieken daalt pas na het introduceren van een vaccin.

Dus ja, je ging er misschien niet meer aan dood, maar je kon nog wel weken in het ziekenhuis liggen. Met vaccins verdwijnen de ziektes. Dat is velen malen beter dan in het ziekenhuis terecht komen met ernstige complicaties. Bedenk dat bijvoorbeeld kinkhoest de “100 dagen hoest” wordt genoemd. Honderd dagen! Noem dat maar even lekker uitzieken…

Dus…

Het simpele feit dat er elders op de wereld, waar de vaccinatie graad nog minder hoog is, regelmatig uitbraken voorkomen, laat zien dat de gevaren en verspreiding-risico’s nog steeds bestaan.

Er is nog meer hoor, stukje statistiek, stukje “groepsimmuniteit”, stukje van alles. Al met al is het helemaal geen wonder dat wie hiervoor gestudeerd heeft, volledig achter de vaccinatie van kinderen staan. Voor wie wil weten hoe vaak men ziek werd voordat er vaccinaties bestonden en welke gevolgen dat had en uitleg over groepsimmuniteit, kan ik dit artikel aanraden.

Er is maar één reden om niet te willen vaccineren: een voorliefde voor ernstig zieke kinderen en volwassenen, misschien zelfs wel doden. Laten we verdorie niet zo dom doen en gewoon blijven vaccineren.

Dit artikel is ook te lezen op Joop.nl, de opinie site van de Vara.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email