Een proces

Een parkeerboete. Dat heb ik weer. Maar misschien is dit juist waar ik op zat te wachten. Hoe zal ik het spelen?

Ja kijk, dat zat zo. Soms heb je iets in je achterhoofd en denk je: daar moet ik wat mee. Want zeg nou zelf: wie wil er niet minder betalen voor parkeren? Tijd voor wat burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik parkeerde. Waar je eigenlijk moet betalen. En dat deed ik dus niet. Zomaar. Even je nek uitsteken, je zit in de politiek of niet hè.

Een boete dus, zo’n prent op m’n voorruit. Dat had ik mooi voor elkaar, precies zoals verwacht. Die zaak laat ik voorkomen! Hashtag voorbereiding, hashtag trots.

Dat verdient een tweet, wat zal ik eens schrijven?

“Parkeren zonder betalen! Boete gekregen, ze kunnen m’n kont kussen!”

Nee, dat is wel erg plat. Ja, dit dan:

“Parkeren zonder betalen, dat willen we toch allemaal! Ik ben er mee begonnen! Boete gehad: naar de rechter toe! #gratisparkeren #doemee

Hopla. Bam, dat worden retweets, twijfel ik niet aan.

Telefoon. Daar is de pers al. Ik laat het voorkomen ja. Of ik me niet aan de wet moet houden? Ach kom, ik laat me niet in de luren leggen door zoiets. Die rechters zijn allemaal van die GroenLinks-anti-auto-geiten-wollen-sokken-figuren! Met hun bakfietsen. Ik doe wat miljoenen Nederlanders willen: minder parkeergeld, wat zeg ik, geen parkeergeld! M’n advocaat noemt het een uiting van een beleidsmatig verlangen. Ik pleegde een politieke daad! Zo. Die staat.

“Goed gedaan, nu uitbuiten”, zegt m’n advocaat. Veel mensen staan achter me, zegt hij. Dat wist ik al ja. Online wel wat commentaar. Of ik hier niet beter in een politieke vergadering over had kunnen beginnen. Of ik soms denk dat ik boven de wet sta. Man, wat een slappelingen. Typisch voor stemmers van die politieke elite. Maar ik zal niet zwijgen, nooit!

Ik besluit niet bij het proces te zijn, zo’n rechtszaak is maar een hoop gedoe, ik kan m’n tijd wel beter gebruiken. En zeg nu zelf: een discussie over parkeergeld hoort toch zeker niet in een rechtszaal thuis? Nee, dit is duidelijk een politiek proces.

Dit stuk is ook te lezen op blog-site Sargasso.nl.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email