Actief Oss

Het zijn de zogenaamde donkere, stille dagen voor kerst. Maar in Oss is het alles behalve stil. En daarmee bedoel ik niet het vuurwerk geknal wat al veel te vroeg is begonnen.

Oss is een actieve gemeente met een bruisend verenigingsleven, creatieve vrijwilligers en actieve ondernemers. Neem nu afgelopen weekend alleen al:

In Schaijk (nog geen Oss, maar ik noem het toch even) werd gefietst voor Serious Request en een bedrag van ruim 7000 Euro opgehaald!

Er was een disco avond in de Groene Engel waar tot in de late uurtjes flink gefeest werd.

Verschillende centrum ondernemers openen de Kerst-straat, voor een extra hoog sfeer gehalte in dit koude en gure jaargetijde.

Er was een kamerkoor orkest in museum Jan Cunen, er werd 5000 Euro ingezameld met een Santa Run voor het goede doel, georganiseerd door de Osse rotary, een goede U2-tribute band in café De Kamer, een kerstconcert en andere optredens in en rond gemeenschapshuis Acropolis in Megen, een Levende Kerststal bij Scouting Titus Brandsma.

En het gaat maar door: zo had Oss ook de primeur van het “circus voor blinden“, was er een kerstspecial in De Lievekamp die erg goed werd ontvangen en wordt er in Koolwijk weer een bewegende kerststal neergezet en het Jumbo Winterland is al enige dagen het trefpunt voor winter-activiteiten.

En wie de agenda bekijkt voor de komende dagen, zal al snel zien dat er nooit tijd genoeg is om alles in onze mooie gemeente mee te krijgen.

Dit alles wordt neergezet door onvermoeibare ondernemers, talloze vrijwilligers van verenigingen en anderen die belangeloos hun tijd geven om Oss een gemeente te laten zijn waar altijd iets te doen is, waar het prima wonen is. Ik ben trots op deze prestaties, ik ben trots op Oss en ik zeg dan ook: inwoners van Oss, hartelijk bedankt voor al die mooie dingen die we samen organiseren.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email