De berg op tegen kanker

Gertruud Verbruggen en haar man René heb ik ongeveer 21 jaar geleden leren kennen toen ik vrijwilliger werd bij Scouting, zij was daar Bever-leiding en ik kwam het team versterken, samen 5 tot 7-jarigen vermaken. Ze is klein van stuk maar wat ze mist in lengte maakt ze ruimschoots goed in enthousiasme, medeleven en oog voor detail: ik heb als jong volwassene veel van haar geleerd. Toen ze enkele jaren later stopte zijn we elkaar uit het oog verloren, zoals de dingen gaan op die leeftijd. We zagen elkaar nog wel eens in de stad of tijdens evenementen in Oss. In 2011 kwam ik Gertruud en René weer eens tegen, René had een motorongeluk gehad waarbij hij zijn knie ernstig beschadigd had.

Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie

Tijdens het revalideren is René gaan fietsen en kwam in aanraking met fietsers die mee deden aan het evenement Alpe d’HuZes. Bij dit evenement fietsen, rennen of wandelen mensen de berg Alpe d’Huez op, 1 keer, anderen 2 keer en sommigen zelfs tot 6 keer op één dag. Voor deze prestatie laten mensen zich sponsoren, ze halen hiermee geld op voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker. René maakt van een nood een deugd: zijn revalidatie werd een middel om aan een hoger doel te werken.

René heeft inmiddels 2 keer meegedaan en gaat ook dit jaar weer richting Frankrijk, zijn inzet is om 3 maal de berg op te fietsen. Net als in vorige jaren gaat zijn gezin mee om hem aan te moedigen en behalve langs de lijn staan maakten ze zich ook nuttig door middel van vrijwilligerswerk tijdens het evenement. Tijdens het aanmoedigen en de dagen ervoor is er veel contact met andere families en supporters. Er wordt uiteraard veel gesproken over kanker: iedereen heeft wel iemand verloren aan deze ziekte.

Allemaal naar de top!

Gertruud, dochter Yamile (13) en zoon Andrés (11) hebben zich laten inspireren door al deze verhalen, door mensen die niet opgeven en door de inzet van René: ze gaan dit jaar alle vier de berg op. Moeder en zoon lopen, vader en dochter gaan fietsen. Heel het gezin gaat naar de top!

11-alpe-dhuzes

Ze willen hiermee zo veel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel, door sponsoring, door acties en door klusjes die de kinderen kunnen uitvoeren. De eerstvolgende acties zijn op zondag 22 en 29 maart, bij Basic Fit houden ze een “spinning marathon”, je kunt deelnemen voor €10,- en de berg virtueel beklimmen, het geld gaat rechtstreeks naar het Alpe d’HuZes project. Je hiervoor opgeven kan via challenge4life@ziggo.nl

Voor de wat minder sportieven onder ons: je kan ook vanuit je luie stoel doneren, hun actie pagina’s zijn hier te vinden: Andrés, Gertruud, Yamile en René. Ik ga in ieder geval doneren, zorgen mijn lezers ervoor dat dit artikel via Twitter en Facebook verspreidt wordt? Namens de familie Verbruggen: bedankt!

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin