Laat ze maar sneuvelen…

“Als je uitreist weet je waar je deel van uitmaakt. Met als enige doel om zoveel mogelijk mensenlevens te beëindigen. Die mensen komen straks terug om hier ook aanslagen te plegen. Ik ben er als premier voor om onze mensen te beschermen.”

Het lijkt zo makkelijk, het lijkt zo veilig. Wie daar dood gaat, pleegt hier geen aanslagen meer.

Onze premier gaat er aan voorbij dat er ook mensen uitreizen die met hangende pootjes terugkomen, omdat de beloofde heilige strijd niet zo rooskleurig is als ze werd voorgehouden.

Onze premier gaat er aan voorbij dat er heel veel mensen simpelweg niet geloven dat daar allerlei verschrikkelijke dingen gebeuren. Je kan dat dom noemen, naïef, achterlijk en nog veel meer, maar het blijft een feit. Mensen die denken dat wat we op tv zien een complot is om de Islam zwart te maken. Jonge mannen en vrouwen, soms met kinderen, die werkelijk menen dat het gras daar groener is dan hier.

Gaat onze premier er aan voorbij, dat het vaak om makkelijk beïnvloedbare pubers gaat? Naïevelingen, wat denken ze wel? Laat ze maar sneuvelen…

“De meeste Nederlanders”

Eventjes wierp Rutte nog op dat “de meeste Nederlanders het met mij eens zijn”. Maar dat idee, premier Rutte, knaagt nu precies aan de basis van wat wij onze “rechtsstaat” noemen. Waarin recht niet afhankelijk is van de waan van de dag, niet afhankelijk is van de emoties van de massa, maar van objectief vastgestelde regels waar iedereen zich aan dient te houden.

Maarja, regeltjes, die gelden vooral voor anderen, is het niet meneer Rutte?

Afgeschreven

Vergeet de premier soms dat er ook ouders zijn die hun kind terug willen zien komen? Die hun kind berecht en ge-de-radicaliseerd willen zien? Die willen dat hun kinderen alsnog een goed leven kunnen opbouwen in Nederland. Die niet willen dat hun kinderen ver weg van huis in een anoniem graf terecht komen? Ouders die zich in hun strijd tegen radicalisatie door deze uitspraken niet bepaald gesteund voelen?

De-radicaliseren is mogelijk en gaat soms zelfs vrij snel. Pas nog op tv, het verhaal van de 19 jarige bekeerling Dennis Abdelkarim Honing, die nu met vrouw en kind de “orthodoxe Islam” de rug heeft toegekeerd. Maar je moet er wel tijd en natuurlijk ook geld in steken. Is dat waar het bij onze premier om draait?

Laat ze maar sneuvelen, dan zijn we er van af. Eenvoudig en makkelijk. Afgeschreven. Als economische eenheden. Typerend voor de denkwijze waarbij alles langs de economische meetlat wordt gelegd. Wie daar niet aan voldoet, wie niet meer mee kan, wordt genegeerd, tegenwerkt en doodgewenst. Moreel failliet. Welkom bij de liberalen anno 2015.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

2 gedachten over “Laat ze maar sneuvelen…

 1. John Heijnen

  Als jij, Martijn, geen onderscheid kunt of liever gezegd, wil maken tussen de benadering door de “liberalen anno 2015” van extremistische jihadisten en bijv. economisch zwakkeren en waarbij je zelfs suggereert dat de liberalen deze zwakkeren zelfs doodwensen, dan durf ik te stellen dat jij door verstandige partijen politiek als niet ter zake doende terzijde dient te worden geschoven, anders gezegd politiek en moreel dood moet worden verklaard. Val maar dood voor mijn part!

  1. MartijnTonies Bericht auteur

   Dat de ene uitreizende Nederlander de andere niet is, laat ik in bovenstaand stuk juist zien. Door iedereen die uitreist als geweldadige jihadist te bestempelen en als verloren te beschouwen, verlies je de heldere kijk en schrijf je mensen te snel af.

   Nuance is niet iedereen gegeven.

Reacties plaatsen niet mogelijk.