Wijsneuscorrecties

Wie het nieuws volgt, ziet in ons kikkerlandje inderdaad een asiel-crisis: de manier hoe lokale en landelijke politici met de kwestie om gaan is schokkend te noemen. Ik zie politici die dingen willen die al kunnen, politici die dingen roepen die niet bestaan en politici die dingen roepen die nergens op slaan.

Eh, wat?

Neem nu de lijsttrekker van Voor Nederland, op 11 oktober kwam die naar aanleiding van een uitgebreid prima artikel in de Volkskrant, met deze tweet:

Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz

Eventjes onthouden mensen: wie ooit op de vlucht gaat moet zijn of haar extensions uit doen en opgespoten lippen in oorspronkelijke staat terugbrengen! Ik heb niet de indruk dat Moszkowicz een domme man is, was is dan toch de reden van zo’n opmerking?

Willen wat al is

Ik heb Sybrand Buma van het CDA het volgende zien beweren:

Is het onze verantwoordelijkheid om te zeggen: je krijgt snel een huis en je mag altijd blijven‘? Dat kunnen we niet aanbieden. Er zijn meer mensen en misschien is er over vijf jaar weer een andere crisis en dan willen we mensen ook kunnen opvangen.

Is Buma vergeten dat een vluchtelingenstatus allereerst een tijdelijke verblijfsvergunning van 5 jaar oplevert? Die informatie is voor iedereen vrijelijk beschikbaar, laat staan voor de lijsttrekker van een bekende Tweede Kamer partij.

Gelukkig hebben we D66 nog. Die willen dat er snel een scheiding tussen “échte vluchtelingen” en de rest komt.

Pik economische vluchtelingen die in Nederland aankomen er sneller uit. Voor de asielprocedure start zitten vluchtelingen minimaal vier maanden in de opvang, ook de economische. Laat iedereen bij aankomst een bandje inspreken en laat tolken deze afluisteren. Zij pikken een Egyptenaar die zich als Syriër voordoet er zo uit. Zo scheiden we eerder de economische van de échte  vluchtelingen en komt er meer ruimte vrij in de noodopvang.

Eh, wacht, 4 maanden in de opvang voordat de asielprocedure start? En dus moeten ze in de noodopvang gescheiden worden? Dus Sjoerd Sjoerdsma wil dat de het begin van de bestaande asielprocedure voor de noodopvang begint? Wacht, Sjoerd, maar dat is toch juist het probleem? Want noodopvang is juist in het leven geroepen omdat er te weinig mensen zijn om de procedures te beginnen!

Is er niet…

En dan regeringspartij VVD, notabene al jaren de motor achter de afbraak van de verzorgingstaat werpt zich plots op als hoeder daarvan. Of althans, voor iedereen die daar niet doorheen prikt.

Zo wil Zijlstra niets meer met een aanzuigende werking, je weet wel, sociale huurwoningen. Die mogen niet bijgebouwd worden zolang deze misschien richting een vluchteling gaan. Een stel container-woningen moet voldoende zijn. Is ook goed voor de integratie enzo. Om nog maar te zwijgen van het al jarenlange gebrek aan beschikbare woningen, veroorzaakt door VVD en PVV.

Verder geeft Zijlstra toe dat ze zorgkosten al hoog zijn en wil geen borstvergrotingen en ooglid correcties voor asielzoekers meer vergoeden. Al snel moest het “hoofd voorlichting VVD fractie” Kees Berghuis toegeven dat dat eigenlijk helemaal niet gebeurde. Lekker nuttig weer.

Nabrallen en ophitsen

Al de tijd van deze mensen staat momenteel dus in het teken van zo veel mogelijk ongefundeerde dingen roepen. Zoveel mogelijk herrie schoppen. Zoveel mogelijk schreeuwwitje nabrallen. Om zogenaamd daadkrachtig te lijken.

De simplistische uitspraken over deze complexe kwestie komen grif in het nieuws en helpen daarmee de discussie absoluut niet vooruit. Ze kweken vooral onbegrip en onrust onder de mensen. Serieus nadenken over oplossingen: ho maar. Uitleggen hoe het daadwerkelijk zit: nada. Werkbare, wettelijke oplossingen bedenken: niets.

Tweede Kamerleden hè, van onze belastingcenten… die weigeren deze materie fatsoenlijk aan ons voor te leggen. Dat is de crisis.

Gelukkig zijn wijsneuscorrecties gratis.

Dit artikel is ook verschenen op Sargasso.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email

Een gedachte over “Wijsneuscorrecties

  1. Pingback: Wijsneuscorrecties - Sargasso

Reacties plaatsen niet mogelijk.