Joods-christelijke nonsens en islamitische onzin

Kerstbomen met kerst. Overal! En met Jezus erbij. Verplicht. En in de supermarkt moet er ‘kerststol’ staan en met pasen ‘paasstol’. Anders krijg je een boycot. En op elke school moet pasen door islamitische strotjes geduwd worden. Bij twijfel: Kamervragen! Van die fascisten van de PVV zegt U? Ja, natuurlijk, vaste prik.

Maar ook van de VVD. Onze regeringspartij die zichzelf liberaal noemt. Die klaagt over de tekst op verpakkingen van snoepgoed. Die Kamervragen stelt over een vaag nieuws bericht over een kind dat misschien niet met een kruis op een stok rond sjokt.

Nee, dit is geen grap. We zien het tegenwoordig elk jaar opnieuw en blijkbaar bij elke feestdag. Wat een feest, wat een feest.

Net als kerst is pasen voor veel Nederlanders al lang verworden tot een familie-brunch, een leuke boswandeling en een filmpje in de avond. En op de tweede dag een ritje naar de meubelboulevard. Je bent toch vrij, al weet geen hond meer precies waarom. Niet zo gek, er zijn in Nederland meer ongelovigen dan gelovigen. En de vreemde mix van heidense en christelijke gebruiken die in ons land plaatsvinden nemen we op de koop toe en vinden we wel gezellig. Het grootste deel van de Nederlanders vindt de achtergrond van de feestdagen dus feitelijk nonsens. Gelooft er niet in. Vinden het gewoon onzin. Viert het niet zoals het hoort.

Waar komt dan toch die plotselinge drang vandaan om alles joods-christelijk te noemen en dit met hand en tand te verdedigen? Om kruis-symbolen op scholen te gaan eisen, tot in de Tweede Kamer aan toe?

Er zijn meer onzin-verkopers op de markt: de moslims. Kan niet. Mag niet. Eigen onzin eerst!

Maar de christelijke gelovigen hebben jullie wel door, hypocriete vrienden. En ze vinden het nogal goedkoop. Denk daar maar eens over na. Houd het lekker bij je eigen gebruiken, ga lekker naar de IKEA en laat hun geloof met rust. Dat vraag je andersom van de christenen tenslotte ook. En die vrije dag, die mag je houden van ze. Lief hè?

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email