Strategische stommiteit

Dat RTL er op uit was om een VVD versus PVV debat en tweestrijd te ontketenen was al duidelijk. Dat vervolgens allerlei kiezers plots overwegen om niet op hun normale partij stemmen, maar de VVD overwegen als strategische stem.

Het idee hierachter is dat Wilders tenminste niet de grootste wordt. Daar zit je dan, met je linkse en progressieve idealen en een hele grote VVD. Wat dan? VVD schurkt met haar retoriek al lang tegen de PVV aan en de PVV stemt maar al te graag voor de afbraak politiek van de VVD.

Helpen jullie even lekker mee aan kabinet Rutte 3? Misschien nog met de PVV ook nog? Want zeg nou zelf, wie vertrouwt Zijlstra of Rutte nog op z’n woord? Wie zegt dat zij dan blijven?

Als je echt voor verandering bent, stem dan links. Het liefst natuurlijk uiterst links: SP of PvdD. Iets minder links mag ook. Of desnoods in het midden. Maar maak een zo groot mogelijk niet-VVD en niet-PVV blok. Dan krijg je verandering: liever veel linkse en midden-partijen in een kabinet dat werkt aan opbouw, aan sociaal beleid en aan samenleven, dan een voortzetting van rechtse afbraak van ons sociaal vangnet, arbeidszekerheid en maatschappelijke samenhang.

Je stemt niet tegen een partij, ook niet als protest. Je stemt altijd voor een partij. Met bijhorend beleid. Veel stemmen op de VVD is een voorkeur uitspreken voor hun beleid. Als je daar vanaf wilt, zul je er iets aan moeten doen. Zet je in voor je idealen en laat zien welke kant je op wil met dit land.

Bega op 15 maart geen strategische stommiteit.

Vind je dit artikel de moeite waard? Deel het dan!Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Reddit
Reddit
Email this to someone
email